Připravíme si kachní prsa dle počtu porcí, koření dle chuti (v našem případě se jednalo o pomerančový pepř), sůl, hrubozrnnou sůl.
Dále si připravíme vše na Sous Vide, ostrý nůž, pánvičku.
U kachních prsou si nejprve nařežeme kůži na několika místech. Vždy nařezáváme po vláknech masa. Při nařezávání se dejte pozor ať neproříznete i maso.
Rozpálíme si pánvičku na středním ohni a vložíme kachní prsa kůží dolů. olej není potřeba, kachní prsa jej pustí dost. na této straně smažíme cca 3 minuty, následně otočíme a smažíme ještě asi minutku z druhé stany.
Takto připravené maso si nasolíme a o pepříme. Samozřejmě, že chutím se meze nekladou a jen na Vás co máte rádi. Je možné použít například česnek, bylinky.
Následně vložíme maso do pytlíku a za vakuujeme. v hrnci si zahřejeme vodu na 58°C a takto vaříme 1,5h
Pro různé typy propečení můžete použít tyto teploty:
Rare 54°C
Medium 58°C-62°C
Well Done 65°c – 70°C
Po vyjmutí masa z lázně, rozpálíme pánev na maximum. Kachní prsa vložíme kůží dolů a smažíme rovnoměrně do zlatova. Nejprve pořádně kůži a pak i dokola.
Přejeme dobrou chuť. 🙂