Ingredience:
1 vejce
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek mléka
½ hrnku oleje
1 kypřící prášek do perníku
1 vanilkový cukr
2 lžíce kakaa (nejlépe Holandského)
2 hrnky hladké mouky
Postup: Vejce a cukr vymíchat do pěny. Postupně přidávat jednotlivé ingredience a důkladně promíchávat.
Péct na 170°C cca 20min.
Varianty:
– čistý bez ničeho
– promazaný marmeládou
– promazaný marmeládou na na vrh tvrdnoucí čokoládu
Doporučení:
– Důležitý je kypřící prášek do perníku (né! Obyčejný kypřící prášek)
– Vzít pečící papír. Důkladně jej namočit ve vodě a vyždímat. Následně jím vyložit plech a nalít těsto, není pak potřeba vymazávat plech.
– Pokud není pečící papír, vymazat plech tukem a vysypat kokosem.